Vecka 42 har vi bakat kanelbullar!
Den 4 Oktober varje år är det kanelbullens dag, detta missade vi på grund av en svettig orienteringsdag :)
Kanelbullar (16 st)
Ugn:
225 grader
mitten
8-10 min
Recept:
1/2 paket jäst = smula i bunke
- - -----------------------------------
50 g margarin = smält i en kastrull.
2 dl mjölk - häll i kastrullen när margarinet är smält- se till så att det är 37 grader (fingervarmt)
---------------------------------------
Häll mjölk&margarin i bunken blanda!
1 krm salt
1 tsk kardemumma
2 msk socker
ca 5 dl vetemjöl.
Det kan behövas mer vetemjöl, när degen släpper kanten från bunken är det färdigt.
Låt degen jäsa i 20 min under tiden gör du fyllningen.
Fyllning:
2 msk margarin
1 msk socker
välj en av dessa extra smaker:
1 tsk kanel eller
1 tsk kardemumma eller
1 tsk vaniljsocker.
Knåda degen
Kavla ut degen till en rektangel
Lägg på fyllningen på degen gärna med en slickepott.
Rulla ihop degen till en orm.
Dela i 16 st lika stora bitar :)
Lägg kanelbullarna på en plåt och bakplåtspapper.
------------------------------------------------------------------
Låt jäsa 10 min.
------------------------------------------------------------------
Pensla bullarna med uppvispat ägg eller smält smör.
Häll över lite pärlsocker.
-----------------------------------------------------------------
In i ugnen!
Servera kanelbullarna med ett glas mjölk eller en kopp te och mycket kärlek!
Vill ni utmana er kan ni testa att göra kanelsnurror istället :) Se länken!
https://www.youtube.com/watch?v=SDUPwKTEdlc
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar